Агнешко магданозлия
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
Сезон: пролет
Кулинар: шеф Готвач
време
90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Месото се нарязва на парчета и се задушава в мазнината, заедно със ситно нарязания лук и настърганите моркови, до омекване.

2

Прибавят се доматеното пюре, размито в малко студена вода и черен пипер на вкус.

3

Ястието се залива с топла вода, посолява се и се вари на тих огън, докато омекне месото.

4

Десетина минути преди свалянето му от огъня, се прибавят ситно нарязания магданоз, тънки резенчета от лимона и разбитото с киселото мляко яйце.

Подобни рецепти
Любопитно