Агне, пълнено с дреболии на пещ
Агне, пълнено с дреболии на пещ
Източник: Rumiana Milcheva
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
Празник: Гергьовден
Сезон: пролет
Кулинар: Rumiana Milcheva
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
за майстор-кулинари
1

Изчистваме и измиваме агнето.

2

Сваряваме дреболиите в подсолена вода и ги накълцваме на дребно.

3

Запържваме в част от маслото ситно нарязаният лук.

4

Добавяме и ориза и също го запържваме леко, слагаме и дреболиите.

5

Добавяме и подправките.

6

Добавяме малко от бульона, в който са врели дреболиите.

7

Напълваме агнето и го поставяме в тава.

8

Намазваме го с масло и покриваме с алуминиево фолио.

9

Поставяме в глинена пещ, затваряме отвън с глина.

10

Там го оставяме около 12 часа да се пече.

Подобни рецепти
Любопитно