Агнешко с булгур и нахут (Мароко)
Агнешко с булгур и нахут (Мароко)
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: основно
Националност: мароканска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
45 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Лукът и чесънът се задушават в зехтина.

2

Добавя се месото и се бърка напрекъснато колко 5 минути, докато се запържи леко.

3

Изсипва се гореща вода, колкото да го покрие.

4

Месото се оставя да къкри на тих огън до готовност.

5

Булгурът се сварява в зеленчуковия больон и се маха от котлона.

6

Към него се добавят нахутът и солта и се разбъркват.

7

Ястието се сервира като агнешкото месо се разделя върху булгура и нахута. Поръсва се с пресен магданоз.

Подобни рецепти
Любопитно