Агнешки кюфтета със сос
Агнешки кюфтета със сос
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
Празник: Гергьовден
Сезон: пролет
Кулинар: шеф Готвач
време
60 мин.
порции
Начин на приготвяне
за майстор-кулинари
1

Месото се смила с месомелачка или се накълцва с робот

2

Към каймата се добавят две яйца, настърган лук, джоджен, сол, черен пипер и галета, колкото да стане удобна заоформяне кайма

3

Каймата се оставяда отлежи в закрит съд в хладилника

4

Приготвя се сосът: лукът се нарязва наситно и се запържва в маслото

5

Добавя се брашното

6

След като брашното се запържи, се добавя и киселецът, предварително измит и нарязан

7

Сосът се разрежда с бульон

8

Подправя се със сол и черен пипер и се оттегля от огъня

9

Покрива се с фолио за свежо съхранение така, че фолиото да прилепва до повърхността на соса, за да не се образува коричка

10

Изпържват се кюфтетата и веднага се поднасят със соса. Забележка: Вместо киселец за соса може да се използва лапад, тогава се добавя и лимонов сок.

Подобни рецепти
Любопитно