Пилешки дробчета с ябълки
Пилешки дробчета с ябълки
Източник: Thinkstock/Guliver
време
40 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Измийте дробчетата и отстранете жилите и ципите. Обелете ябълките, махнете семенната част и ги нарежете на тънки резенчета.

2

Обелете и нарежете лука. Сгорещете 50 г масло и го запържете. Посолете, извадете и запазете топъл.

3

Добавете 30 г масло в тигана и запържете ябълките до златистокафяво. извадете и ги запазете топли.

4

Поръсете дробчетата с черен пипер и ги оваляйте в брашното. Сгорещете 50 г масло и ги запържете за 8-10 минути, като ги обръщате често.

5

Препечете  филийки хляб и ги сложете в затоплени чинии. Сипете дробчетата върху хляба, посолете и гарнирайте с лука и ябълките.

6

Украсете с пресен майоран.

Подобни рецепти
Любопитно