Уникален начин за приготвяне на яйца
от Симона Иванова | 11 февруари 2016
Ще си оближете пръстите

Толкова много обичаме яйца, че просто не можем да спрем да търсим интересни начини за приготвянето им.

 

Не че традиционните методи са ни омръзнали - обичаме и варени, и пържени, и на очи. 

 

Но днес ще ви покажем нещо по-интересно или по-точно компилация от няколко метода, които като резултат дава нещо наистина невероятно.

 

Обещаваме ви, че ако приготвите яйца по този начин ще си оближете пръстите от вкусотия! И ще се харесат на всички, гарантирано!

 

Тези яйца всъщност оригинално се наричат пържени -  "fried", но под пържени яйца ние разбираме друго.

 

Затова по-скоро бихме ги кръстили панирани яйца. С хрупкава коричка и разливаща се сърцевина.... Да, казахме ви, че са фантастични!

 

В оригиналната рецепта тези яйца първо се пошират, после се овалват в хлебни трохи и накрая се пържат. Ние ще ви предложим и няколко улеснения.

 

Ето какво ви трябва:

 

- 4 яйца

- 5-6 филии хляб

- пресни подправки - магданоз, мащерка, розмарин

- олио за пържене

- брашно за овалване (около 1 ч.ч.)

- 1 яйце + 2 с.л. прясно мляко

 

Първо трябва да приготвите сместа за овалване, която да придаде хрупкавост на яйцата. В оригиналната рецепта хлябът и подправките се слагат в блендер, пасират се и се изсипват в тавичка.

 

Пекат се около 10-15 минути, докато странат хрупкави трохи. Ако нямате време, можете просто да смесите готова вече галета със сушени подправки и да разбъркате добре.

 

След това трябва да поширате (забулите) 4-те яйца (или колкото сте решили да направите). Припомнете си как се правят перфектните поширани яйца

 

Защо яйцата в рецептата трябва да са забулени - при тях винаги жълтъкът остава течен, което придава красив ефект, когато яйцето се разреже. За тези, които не обичат рохки жълтъци, предлагаме просто да сварите яйцата.

 

Също така, ако се притеснявате, че няма да се справите с поширането, сложете яйцата да се варят и според това, дали искате твърди или рохки жълтъци, извадете на 5-тата или 10-тата минута. 

 

Когато вече сте готови с хлебните трохи/галетата и с пошираните/сварените яйца, се залавяме с панирането.

 

Сложете олиото да загрява. Разбъркайте яйцето и млякото (може да замените с вода). Всяко яйце овалвайте в брашното, потапяйте в яйцето и накрая в галетата. Оваляйте добре в галета, а после пак върнете в яйчената смес и отново в галетата. След като сте направили това, оставете оваляните яйца 4-5 минути, а след това изпържете в сгорещеното олио. Ето го и резултатът:

 

38125

youtube.com

Рецепти