Как се белят 5 яйца за 10 секунди
от Kulinar.bg | 24 септември 2014
Звучи невероятно, но е факт

Доста пъти сме ви показвали техники, с които по възможно най-бързия начин да обелите храната си.

 

Дали ще бъдат картофи, чесън, нар, манго или киви, винаги има с какво да ви изненадаме.

 

Най-изненадващите похвати обаче са при яйцата. Тези малки протеинови изкушения дават толкова много поле за изява, че вече се чудим кой от всички методи за беленето им да изберем.

 

Днес ще ви покажем още един начин, с който можете да си обелите твърдо сварените яйца. И то не какъв да е, ами много ефикасен и бърз. Ефикасен, защото яйцата са 5, и бърз, защото времето за обелването им е само 10 секунди.

 

Когато разбрахме за това, останахме много изненадани и, признаваме си, доста съмнения се надигнаха в ума ни. Когато обаче видяхме съвсем нагледно как се случва всичко, благодарение на заснетото видео, се убедихме в истинността на този похват.

 

Това, което представлява той, е най-общо казно - сварени яйца, потопени във вода. Разковничето се крие в това, че те се слагат в пластмасов съд с капак и се раздрусват за няколко секунди. След това гарантирано вадите яйцата обелени.

 

Не си представяйте напразно за какво говорим, ами вижте видеото и веднага се захванете да пробвате този метод за белене.

Рецепти