Как да направим перфектните поширани яйца?
от Симона Иванова | 21 юли 2015
Точно за 6 минути!

Обичате ли яйца? Ама, разбира се, кой ли не обича...

 

Прекрасни са по всички възможни начини - варени, пържени, бъркани, на омлет, поширани.

 

Пошираните, или още забулените яйца, всъщност са най-трудни за приготвяне от гореизброените. Изискват висш пилотаж в кухнята и има безброй тънкости, които трябва да спазим, за да направим наистина вкусни поширани яйца.

 

Само че, дори да спазим всички условия, не е гаранция, че ще имаме перфектно забулени яйца.

 

Ние имаме изненада за вас. Супер лесен начин за приготвяне на вкусните забулени яйца.

 

След, като научихме този метод, сме убедени, че изобщо не се изискват никакви специални умения, за да се приготвят. Та, дори децата ще се справят. 

 

И най-хубавото - работи всеки път! Изпитан метод, от който ще останете наистина доволни и вече няма да се страхувате да правите забулени яйца. 

 

Какво ни е нужно: 

 

- яйца (колкото на брой искате)

- вода

- малка купичка

- съд с капак

- таймер

 

32023

 

Лесният метод:

 

Сложете на котлона съда с вода и оставете да заври. Когато водата е завряла, започваме с поставянето на яйцата.

 

Чукнете яйцето първо в малката купичка, след това го изсипете във врящата вода. И така с всичките яйца - първо в купичката, после във водата. Настройте таймера на 1 минута. Точно 1 минута! 

 

След изтичането на минутата изключете котлона, сложете капака на съда и настройте таймера на 5 минути. Точно 5 минути!

 

След това махнете капака и се пригответе да видите перфектните забулени яйца. Извадете ги с решетъчна лъжица и сервирайте. 

 

32022

 

Снимки - youtube.com


Наистина е лесно и супер вкусно. Пробвайте и ще се убедите! Вече без проблем ще можете да приготвяте за семейството си вкусни яйца Бенедикт, които досега сте се страхували да опитвате. 

 

Изберете някоя от вкусните рецепти - Яйца "Бенедикт", където сами приготвяте питката, или Яйца Бенедикт, където сервирате закуската с готови филийки хляб, но пък има други интересни добавки. 

Рецепти