3 рецепти за есенни топли напитки
от Kulinar.bg | 09 октомври 2013
С които да сгреете студените вечери

Откакто е застудяло не спираме да ви предлагаме рецепти с есенни плодове. Дойде време и да ви подсетим, че от тях може да се направят и много вкусни чайове.

 

За целта красивите ни колеги от Jenite.bg са подготвили няколко интересни рецепти, в които да включите ябълки, круши, канела...


По един или друг повод вече сме ви разказвали за привилегиите на тези плодове. Но в случай, че сте пропуснали, можете да го сторите тук и тук.


Чай от ябълкови кори


Какво ни дава? 

 


Неслучайно в старите митове и легенди все се намират някакви хорица, които се карат за ябълки. Твърди се, че чаят от въпросния "скандален" плод може да се пребори с най-големите ни кошмари: някои видове рак, слаба имунна система, артрит, опасни нива на холестерола.

 

Наред с ябълката, в предложената от нас рецепта има още една главна героиня - канелата. Богата на антиоксиданти, тя също е известна със своите суперсили: ускорява метаболизма, следователно има отслабващ ефект; притежава доказани антибактериални и антигъбични свойства.


Как се приготвя?

 


Количеството необходими ябълкови кори зависи от това колко чаши чай искате да приготвите. На една чаша се падат горе-долу корите от една средно голяма ябълка. Ще ви трябват още канела, мед и прясно изцеден лимонов сок на вкус.

 

Сложете ябълковите кори в тенджера. Залейте ги с избраното количество чаши вода, добавете лимоновия сок и канелата. Кипнете и оставете да ври на бавен огън в продължение на 10-15 минути. След това прецедете течността и сервирайте с парченца ябълки, плуващи в чашите.

 

Останалите рецепти можете да видите тук.

 

Рецепти