Три (не)традиционни великденски менюта
от Kulinar.bg | 01 май 2013
Има за всекиго по нещо!

Убедени сме, че всички вече сте планирали великденската трапеза. Съществува вероятността обаче и да не сте!

 

Развълнувани от слънчевите лъчи, зелените треви и ясното небе, някак сте пропуснали да измислите с какво ще нагостите най-близките до сърцето си хора...

 

Е, малко преувеличаваме ситуацията, но идеята ни е благородна – да ви предоставим три (не)класически варианта на великденското меню.

 

В случай, че ви е необходимо кулинарно вдъхновение.

 

Меню 1

 

Зелена салата с пресни гъби

 

Агнешко магданозлия II

 

Шишчета с агнешко месо

 

Питка с куркума

 

Плодова салата

 

Меню 2

 

Великденска салата

 

Агнешка курбан чорба

 

Славянски гювеч с агнешко

 

Картофи, подправени с чесън

 

Лесна козуначена торта със смокини

 

Меню 3

 

Свежа и бърза спаначена салата

 

Агнешко със спанак

 

Агнешки кюфтета със сос

 

Гъби соте

 

Шоколадова торта "Бруклинско затъмнение"

 

И да не забравяме, че на всяка маса трябва да има кошничка с красиви яйца, цветя, плодове от градината, шоколадови зайчета... Както и узо с много лед!

 

Весел и вкусен Великден на всички любими наши кулинари!


 Снимка: Thinkstock/ Guliver

Рецепти