Топли супи за хладно време
от Мартина Николова | 23 октомври 2013
Интересни рецепти, които трябва да влючим в менюто си

Супата е супер важно ястие, част от перфектното меню. Всеки сезон предлага различни продукти, които много лесно могат да се провърнат във вкусно преживяване за сетивата ви.

 

Понякога хората, които ядат, просто за да се наядат, се присмиват и отказват да разберат подобни суперлативи по адрес на едно ястие, но ние сме ценители и не пестим думите си, когато става въпрос за кулинарни произведения.

 

Рязко се връщаме в света на супата, след малкото лирическо отклонение. Есенният сезон е изключително благодатно време от годината за приготвянето на топли супи, които ще ви сгреят и ще удовлетворят нуждата на организма от хранителни вещества.

 

Може би тук е мястото да кажем, че в много рецепти се срещат кубчета бульон. Знаете, че по-добрият избор е да си приготвите домашен зеленчуков или местен бульон. Така ще сте сигурни, че хапвате реална храна, а не химия с вкус на пилешко, най-буквално казано.

 

Можете да използвате някои от храните на есента и да проявите въображение, интерпретирайки ги в свои рецепти. Или да откраднете някои от идеите, които ще ви предложим.


Супа с ечемик е полезен и вкусен вариант, който можете да опитате.


Крем супа от тиква е най-логичното, което можете да изберете за менюто си. Севетваме ви да прибавите и малко орехи, за да бъде хранителната "бомба" пълна.


Морковената супа с малко настърган джинджифил ще ви стане любима, гарантираме. Освен атрактивния цвят на супата, джинджифилът в нея е много полезен точно в сезона на настинките.


Карфиолът е зеленчук, от който може да се направи вкусна супа. Става много бързо и ще внесе малко разнообразие в репертоара със супи.


Ако сте любители на киселия вкус и лука, то френската лучена супа е вашата рецепта. Според предпочитанията си, можете да замените виното с ябълков сайдер, става великолепно.


Крем супа от праз вече е нещо интересно и хранително. Някое по-злоядо детенце, например, би могло да се нахрани само с нея, без да има нужда от друго.


Тъй като сме сериозно навлезли в сезона на консервите, една веджи супа с червен фасул идва тъкмо на място да се впише в есенната ни картинка, където централно място заемат мадмоазел супа и нейните сестри.

 

Рецепти