Френска лучена супа
Френска лучена супа
Източник: lubka grancharova
Тип ястие: супа
Националност: френска кухня
Кулинар: lubka grancharova
време
40 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

В загрятата мазнина се слага нарязаният на филийки лук.

2

Щом започне да се задушава, котлонът се намалява на много слабо и се оставя 15 минути.

3

След като омекне лукът, се прибавя виното. Капакът на тенджерата се оставя отворен, за да се изпари алкохола.

4

Прибавят се кубчетата бульон, налива се 1 литър вода и се добавя мащерката.

5

Оставя се да поври 5-10 минути, да се смесят вкусовете.

6

Сервира се поръсено с пармезан или друг вид кашкавал. Ако супата е гъста може да се разреди с още малко вода.

7

Тази супа е тайната на французойките за стройна фигура.

Подобни рецепти
Любопитно