Руло от кайма по рокерски
от Kulinar.bg | 05 август 2015
Уникално вкусно, приготвено на грил

Познатият ни рокер (с вид на един от членовете на легендарните ЗиЗи Топ: )) отново ни радва с една рецепта, подобна на руло Стефани. Както можете да се досетите, в нея има кайма, но в случая на този рокер – фен на месните произведения, тук наблягаме именно на каймата. Не са нужни много други съставки.

 

В случая използваме около 2 кг мляно телешко месо, 1 голяма глава кромид лук, 1 глава целина, 450 грама бекон, запечен на скара, сол, пипер и чесън на прах, доматен сос или сос барбекю, 60 г твърдо сирене.

 

Сложете каймата в една голяма купа. След това нарежете лука на ситно, както и целината. Нарежете и бекона, след като го запечете на скарата или грила.

 

Следва един важен трик – намокрете дъската за рязане с малко или вода, както прави нашия герой от видеото в края на статията. По този начин ще попречим на каймата да залепне за дъската, докато я месим. Разпределете каймата равномерно по дъската с помощта на юмрука си.

 

Поръсете каймата със сол, пипер и чесън на прах. Намажете с четка от соса, който сте избрали, както правим с тестото на пицата. 

 

Дойде време за зеленчуците и бекона. Разпределете ги добре. Но не прекалявайте, за да може да се завие.

 

На финала сложете настърганото сирене и завийте каймата на руло.

 

Сега го метнете на скарата или грила. Намажете със сос и сложете 3 парчета бекон отгоре.

 

Печете до готовност на каймата.

 

32350

 

32351

youtube.com

 

Малко преди финала, ако желаете можете да сложите още малко сирене, за да се запече апетитно :)

 

Това е едно голямо и вкусно руло от кайма, с което ще нахраните доста гладни гърла. Подходящо е за ако очаквате повече гости. 

 

Припомнете си и вкусните бургери от същия този колиритен рокер-готвач.

 

 

Рецепти