Най-вкусните бургери за лятото
от Kulinar.bg | 23 юни 2015
Богати и ароматни...

Тъй като сега е времето, в което най-много залагаме на хапването с приятели наоткрито, то и грила или скарата влизат някакси логично в цялата картинка.

 

Най-лесното и несъмнено най-вкусното е да метнем няколко пържоли на скарата, докато си пийваме с вече развеселените ни приятели, и те ще са готови за вечеря.

 

Но, ние ще ви предложим отново нещо много вкусно, но малко по-различно. Чуйте само какво включва – кайма, бекон, сирене, печени зеленчуци... Вече успяхме да приковем вниманието ви, нали?

 

Това е една типично американско хапване, само след малко ще се убедите, след като видите авторът на рецептата, но това на нас никак не ни пречи. Даже сме на мнение, че има на какво още да се научим за бургерите.

 

Както вече стана дума ни трябват:

кайма

бекон

зеленчуци по избор за пълнеж

сирене Чедър или друго според вкуса

 

И накрая студена биричка в кенче. Нея няма да я слагаме в каймата за бургерите, ще ни трябва за направа на самите бургери. Сложете кенчетата да се охлаждат, знаете как се запотява кенчето, когато го сложим на студено. Казваме го, защото това ще ни е от полза по-късно :)

 

 31647

 youtube.com

 

През това време трябва да оформим големи топки от каймата. Трябва да са толкова, колкото са хората, за които готвим.

 

В средата на всяка топка кайма забождаме студеното кенче. И оформяме с ръце "кошничката". Ограждаме с две дълги ленти бекон, за да захванем добре каймата. След това вадим кенчето внимателно. Повтаряме това упражнение с всяка топка кайма.

 

Получават се интересни гнезда от кайма, в които можем да сложим всякакви вкусотии за пълнеж.

 

На скарата вече сме метнали зеленчуци – лук, чушки, домати, да се запекат. Можете да наситните още бекон или друго месо за пълнежа. Но той е изцяло според вкуса ви. Имате възможност за интерпретация.

 

Сложете бургерите на грила, напълнете със зеленчуците, отгоре сложете сирене, за да се запече по най-апетитния начин. Иии вече усещате аромата, нали?

 

А сега хвърлете и един поглед на клипчето, за да сме сигурни, че всичко е станало ясно :) и всеки ще успее да си направи тези прекрасни бургери.

 

Рецепти