Суши от бекон и кайма - за любителите на месото
от Kulinar.bg | 28 април 2015
Не се колебайте, опитайте го

Феновете на суши са наистина многобройни.

 

Но, ако все пак предпочитате друго месце (a не риба), то ние ще ви покажем едно много интересно решение за суши с кайма и бекон.

 

 

Ха! Приковахме ли вниманието ви?

 

Да, точно така, правилно чухте – бекон, кайма, малко кашкавал, натрошен корнфлейкс или тортила чипс за хрупкавост, малко люспи от дехидратиран (сушен лук)...

 

Иии след това си облизвате пръстите гарантирано.

 

Последователността на направа ще видите с помощта на снимките.

 

 

Трябва да се снабдите с бамбукова рогозка за суши и, разбира се, с необходимите продукти.

 

*Количеството на продуктите зависи от бройката, която искате да получите. 

 

 

Разстелете рогозката на масата или плота с късата й страна към вас, след това наредете лентите бекон плътно една на друга, отново с късата им страна към вас.

 

 30851

 

Сложете предварително овкусена със сол и пипер кайма, притиснете добре. Наредете тънки парчета кашкавал.

 

30852

 

Навийте рулата с помощта на рогозката, като пристягате, за да се получат хубави парчета суши.

 

30850

 

Остана само да ги запечете на грила. Намажете ги с малко сос за барбекю и печете за 5 минути. След това намажете със сос още един път.

 

30856

 

30855

 

Сега по желание можете да оваляте сушито в натрошен чипс от тортила питки (начос, както също е известен). И за финален разкош поръсете със сушен лук на люспи.

 

30853

 

снимки:youtube 

 

 

 

 

 

Е, имате ли нещо да кажете за тази невероятна рецепта??? Ние имаме да кажем само едно – Ммм, време е за готвене :)   

Рецепти