Още една причина да изберете българските козунаци пред вносните
от Kulinar.bg | 16 април 2014
Вижте с каква задача са се захванали производителите

Напоследък на българския пазар се откриват все по-странни вносни продукти, особено около големите християнски празници. Имайки предвид политиката на големите вериги супермакети, това не е никак изненадващо и дори няма нужда да споменаваме каква им е целта.

 

За щастие, родните производители и членове на Съюза на хлебопроизводителите, предприемат мерки срещу тази чужда инвазия. Стана ясно, че хлебопроизводители от Бургас и Кърджали са взели решение да бойкотират хранителните вериги в страната заради тежките условия, които им поставят.

 

Казано с други думи, предлагането на съмнително евтин хляб във въпросните вериги с цена между 50 и 70 стотинки, никак не помага на хлебопекарите да продават своята продукция. Освен това, те допълват, че тези цени няма как да отговарят на необходимото качество.

 

Като оставим хляба настрана, идва ред на козунаците. За да отговорят на вълната от италиански козунаци и великденски хлябове, българските производители са решили по празниците да пуснат в продажба "бутикови" козунаци, направени с повече масло, стафиди, бадеми и т.н. Това научаваме от Иво Бонев, председател на Регионалния съюз на хлебопроизводителите и сладкарите във Варна.

 

В "модерните" козунаци няма да има трансмазнини или други вредни съставки, обещават от Съюза. Те ще бъдат в пъти по-истински и по-вкусни от пакетираните вносни продукти, които са с трайност от 3 месеца и нагоре.

 

Изборът остава в ръцете на потребителите.

Рецепти