Невероятно вкусен бекон само за 15 минути!
от Kulinar.bg | 22 ноември 2015
И бонус - без мръсни съдове

35699

 youtube.com

 

Обичаме бекон и не можем да си кривим душата! Знаем, че е калоричен, но пък вкусът, който дава на повечето ястия, в които го включваме, е меко казано неустоим.

 

Ако харесвате бекон и яйца за закуска, то определено ще харесате този начин за направа на бекон за цялото семейство и то наведнъж. И за да е пълна идилията – няма да цапаме тигани, шпатули и т.н. Питате се как? Имате фурна, забравихте ли?

 

Бекон може да се приготви и то много успешно във фурната. Става също толкова вкусен и хрупкав и определено трябва да опитате.

 

Какво ни е необходимо: тава за печене, алуминиево фолио и бекон, разбира се :)

 

Застиламе тавата с фолио, но хубаво от всички страни, за да не потече мазнината (нали си обещахме, че няма да цапаме нищо). След това остава само да наредим парчетата бекон едно до друго в тавата и да пъхнем тези лоши момчета във фурната, на 200С за около 15-20 минути.

 

През това време можете да свършите нещо друго, като да изцедите пресен сок за закуска или пък да пийнете един аперитив, ако си приготвяте бекона за вечеря.

 

На 15-та минута проверете бекона, защото може да е готов. След като прецените, че искате да го извадите, е добре да разположите бекона върху хартия за печене, за да се отцеди от излишната мазнина, която неминуемо се е отделила от печенето.

 

35700

 youtube.com 


Така приготвен може да се нареже и на малки парченца и да бъде добавен към зелена салата. Дава дори повече аромат, когато е печен, и става по-хранително, ако го добавяме в салата.

 

Наистина има различни варианти, разчупете малко съзнанието си и може и вие да ни изненадате с някоя идея...

 

И като сме на тема бекон, нека ви припомним и този уникален метод за направа на решетка от бекон.

Рецепти