Как да направим решетка от бекон на фурна
от Kulinar.bg | 22 май 2014
Която да преобрази всяко познато ястие

Ние, българите, сме народ, който си обича свинското месце. Няма две мнения по въпроса.

 

Именно затова рецептите с бекон се радват на доста сериозен интерес. За това можем да съдим и по отзивите, които наблюдаваме в Kulinar.bg.


Едно вкусно картофено пюре се превръща в незаменима рецепта само с малко добавен, деликатно запържен, бекон.


Тези, които предпочитат печеното, пред пърженото, знаят, че бекон може да се приготви и на фурна. Обикновено го правим като нареждаме тънките слайсове бекон в тава за печене, застлана с алуминиево фолио и печем до степен на хрупкавост, която отговаря на вкуса ни.


Но наскоро попаднахме на един много любопитен начин за оформяне на решетка от препечен бекон.


Да, точно така, решетка. На първо място изглежда много атрактивно. Следващият път, когато приготвяте бекон за допълнение към бърканите яйца, например, можете да го оформите точно по този начин.


Това ще преобрази по много апетитен начин познатите яйца. Може би не можете да си представите точно как се оформя тази решетка от бекон?


Затова ви предлагаме да погледнете видеото, което ще разясни метода по приготвянето на апетитна решетка от бекон на фурна.


Когато направите самата решетка, остава само да я запечете по познатия метод, като я сложите в тава, покрита с фолио за печене. Печете около 12-15 минути, в зависимост от това колко искате да е хрупкав беконът.



Освен към яйцата, можете да сложите бекона на една филийка хляб или в питка за хамбургер, ако предпочитате. Добавете и малко пресни зеленчуци и ще се получи истинска вкусотия, гарантираме.


Сервирайте веднага, докато беконът е още топъл. Става хрупкав и незабравимо вкусен.

 

Рецепти