Най-лесната рецепта с яйца и картофено пюре
от Kulinar.bg | 17 юни 2014
И вкусна

Обичаме картофи. Варени, печени, пържени, задушени в масло, като пюре. И яйца обичаме. Всъщност няма да преувеличим, като кажем, че това са два от най-любимите и предразполагащи към всякакви интерпретации продукти. А и са лесно достъпни и целогодишни.

 

Когато взимат участие в една и съща рецепта, също ги обичаме. При това много! Най-лесният начин да се възползваме от тази вкусна комбинация е на тигана – запържваме картофките и отгоре им мятаме 2-3 яйчица.

 

Само че с пържената храна не е добре да се прекалява, така че тази вкусна комбинация също завива в по-здравословна посока. Също толкова лесна и вкусна.

 

Става въпрос за картофени лодки с яйца, но не във формата, с която сме свикнали. Именно издълбани картофи (като лодки) с яйчен пълнеж. Използва се картофено пюре, а какво точно се случва, научете от инструкциите.

 

Необходими продукти:

 

1 ч.ч. картофено пюре (можете да използвате остатък от предишно готвене)

 

рендосан кашкавал

 

масло

 

4 яйца

 

Начин на приготвяне:

 

Загрейте фурната на 200 С. Сложете формата за мъфини, за да се затопли. Когато се е нагорещила, сложете по 1 ч.л. масло във всяко гнездо. Вземете от картофеното пюре и го разпределете, като леко го натискате с лъжица по дъното и страните. Запечете 10-15 минути, до леко покафеняване.

 

Отделете го внимателно от страните на формите (за да ви е по-лесно впоследствие), поръсете с кашкавала и чукнете по 1 яйце. Запечете до готовност на яйцата и сервирайте мигновено, поръсено със сол и пипер на вкус.

 

Можете да увеличите количествата. Рецептата е идеална за закуска, обяд и вечеря.

Рецепти