Мариновани яйца? Ето как!
от Kulinar.bg | 16 юни 2014
Лесна и интересна рецепта

Сигурно знаете, че яйцата също могат да бъдат мариновани. Вкусът на маринованите яйца е доста интересен – нещо средно между сладко, солено и кисело.

 

Можете да ги похапвате просто така или пък да ги нарежете и да ги поставите в сандвич.

 

Преди да ги приготвите, трябва да знаете, че яйцата се държат в хладилник (в маринатата) от 3 дни до 1 седмица, преди да бъдат консумиране

 

Колкото до самата марината – тя е на основата на червено цвекло, на което се дължи интересния цвят.

 

Необходими продукти:

 

1 ч.ч. сок от червено цвекло

 

1 ч.ч. винен оцет

 

1 ¼ ч.ч. захар

 

3 скилидки чесън

 

2 с.л. подправки по избор (сол, черен пипер, кориандър, джинджифил, горчица)

 

20 твърдо сварени яйца

 

24944

Източник: http://www.saltpgh.com/

 

Начин на приготвяне:

 

В средна тенджера смесете всички съставки, без яйцата, и оставете сместа да кипне, като я разбърквате от време на време.

 

Солта и захарта трябва да се разтворят напълно.

 

Махнете течността от котлона и я оставете да изстине на стайна температура.

 

Обелете яйцата . Сложете ги в дълбок съд с плътно затваряне. Отгоре изсипете маринатата, която трябва ги покрие напълно.

 

Приберете ги в хладилник за няколко дни.

Рецепти