Наистина ли се отслабва от чаша топла вода сутрин?
от Kulinar.bg | 28 февруари 2014
И достатъчно ли е да я пием само 1 път на ден

Според аюрведа трябва да консумираме чаша топла вода, всяка сутрин, веднага след като станем.

 

Някои лечебни практики включват и сок от лайм и мед във водата. Това помага за храносмилателния тракт и красотата на кожата.

 

Затова ще ви разкажем малко по-подробно за ползите от пиенето на чаша вода рано сутрин. Двете, може би най-съществени, привилегии са това, че se грижи за общото здраве на организма и за загубата на тегло.

 

Пиенето на топла вода, преди закуска, помага за изразходването на малко повече калории през деня. Едно изследване показва, че тази практика, обаче, е по-ефективна за хората над 35 годишна възраст. Този "ритуал" помага за контрола на глада, хидратира тялото и топлата вода "напуска" стомаха много по-бързо от студената.

 

Да пием топла вода сутрин е от съществено значение, защото тялото ни трябва да я аклиматизира към телесната температура, което е причината за забързването на метаболизма и загубата на тегло. Именно това дава почва за съвети за пиене на топла вода през целия ден. Което всъщност ще помогне за по-същественото изгаряне на калории.

 

Пийването на една чаша с топла вода, преди всяко ядене, помага за това да хапваме по-малко, да се засищаме от по-малко и следователно, тя се оказва най-сериозният ни сътрудник в свалянето на килограми.

 

Стана ясно, че говорим за чиста вода, не чай, кафе, кафе-напитки, или не дай си боже, безалкохолни напитки, пък било то и с 0 калории. Да, те ще хидратират тялото, но в някакъв случай няма да помогнат за загубата на тегло.

 

Ако вкусът на чистата вода не ви допада, малко е скучно, признаваме, то добавете резен лимон или лайм, лимонена трева, джинджифил и т.н.

 

Тази практика е изключително полезна, лесна и бърза. Нищо не ни коства да я практикуваме всяка сутрин, а защо не и през целия ден.

Рецепти