Вече ви разказахме за това, че отказването от солта напълно, никак не е добра идея.
Тъй като натрият е елемент, който също е важен за организма и не трябва да допускаме да имаме негостиг на натрий.
И обратно – прекомерният прием на сол не е препоръчителен.
Разберете ни правилно, консумирането на сол трябва да е в рамките на нормалното. Но най-добре е да заменим трапезната сол с морска.
Количеството натрий е еднакво и при двете, но тази от морето е далеч по-полезна за тялото ни.
Понякога е трудно да различим моркста сол от другите видове, особено когато с ситно стрита. Може би най-разпознаваемата е хималайската сол, поради характерния й розов цвят.
Характеристики
Морската сол е продукт, получен от изпаряването на морска вода. Използва се в готвенето, природното лечение и козматиката. На някои места се среща като "слънчева сол". Морската сол е извличана и използвана още от праисторически времена.
Полезни свойства
Обратно на трапезната, морската сол подобрява работата на сърцето, регулирайки и сърдечния ритъм.
Стабилизира цялостното състояние на имунната система.
Подобрява дейността на мозъка. Помага за добрата функция на храносмилателния тракт.
И поради всички тези привилегии, които ни носи морската сол, тя често влиза в различни рецепти за природно лечение.
Редица разкрасителни процедури се правят с морска сол в състава си.
Ще кажете, че фаворизираме прекалено солта от морето, но това са доказани факти. И замяната на трапезна с морска сол е почти задължителна.
Вкусови качества
Според някои тя придава по-добър вкус на ястията, в сравнение с трапезната. Специалистите споделят и, че текстурата на този морски подарък е по-добра.