Лек за гъбички по ноктите
от Симона Иванова | 22 август 2015
Как да се справим с тях

Гъбичките са доста досаден и неприятен проблем.

 

В най-честите случаи - трудно лечим.

 

Неслучайно точно сега пазарът се наводни с всякакви лекарства срещу гъбички под ноктите. Тъй като лятото е най-опасният период, в който можем да се заразим с тях.

 

Много по-често ходим боси, излагаме краката си на мръсотия.

 

Хигиената в повечето хотели също е под въпрос, а да не говорим за басейните.

 

Хигиената и влажната среда са важни фактори при борбата с гадинките. Специалистите препоръчват да избягвате ходенето боси и да внимавате какви обувки избирате. 

 

Изкуствените материи не са за предпочитане. Те запаряват крака и водят до изпотяване.

 

И все пак, ако гъбичките вече са факт, не бързайте да се втурвате към аптеката.

 

Има някои неща, които могат да са ни в огромна полза срещу този досаден проблем.

 

Чесънът е най-голямото ни оръжие в случая. Знаете, че чесънът има безброй положните свойства и борбата с гъбички е само едно от тях. Припомнете си тайните на чесъна. 

 

Как точно да го ползваме? Счукайте една скилидка чесън и с нея натъркайте засегнатото място.

 

Правете това един-два пъти на ден и за няколко дни ще усетите облекчение. Болката, сърбежа и паренето ще отшумеят. 

 

 

Най-добре е да правите процедурата вечер. Носете чорапи от естествени материали и до седмица ще се изненадате от резултатите.

 

За онези от вас, които не харесват миризмата на чесъна и ще се възпротивят срещу метода, ще ви посъветваме, че това е доста ефективен и определено евтин начин да се справите с нежеланите "гости".

 

И все пак за върлите противници на чесъна имаме друго предложение. Нужни са ви:

 

кислородна вода 3%

етилов спирт

натурален ябълков оцет 90 %

 

Трябва да смесите по равни количества от трите продукта. Разбъркайте много добре.

 

Съхранявайте разтвора в хладилника в стъклено добре затворено шише. Нанасяйте върху засегнатите места с памучно тампонче два пъти на ден.


След като нанесете, изчакайте 10 минути, отмийте и подсушете.

Рецепти