Съветите на Люба: Премахване на миризмата на чесън
от Kulinar.bg | 17 април 2015
Елементарно!

Вече сме в сезона на пресния чесън. Обичаме да го добавяме в салатки, да правим различни предястия и да ги аранжираме със зелените му листенца.

 

За тези, които харесват вкуса му, това си е истинско блаженство. Наясно сме с огромната полза за здравето, която чесънът е в състояние да ни даде.

 

Той е изпълнен с витамини, минерали, действа като естествен (природен) антибиотик, антиоксидант и т.н.

 

Наистина трябва често да се обръщаме към "неговите услуги", ако искаме да сме здрави и тонизирани (както и цялото ни семейство).

 

В случай, че го избягвате по някаква причина (която в повечето случаи е миризмата, която се носи след употреба на зеленчука), поправете грешката. Освен, че е супер полезен, чесънът е и средство за възбуждане на апетита.

 

Именно по тази причина е много подходяща съставка в апетитки и разядки.

 

Е, сега ще кажете, че трябва да чакаме вечерята, за да можем да си позволим да похапнем любимия чесън. А вечерта е времето, в което трябва да похапваме най-малко. Защо тогава да слагаме възбуждащи апетита храни?

 

Не е точно така. Има лесен начин да "убием" характерната миризма на чесъна с два продукта, които използваме всекидневно в кухнята - кафе и карамфил

 

Това, което трябва да направим, е да сдъвчем няколко зърна кафе или карамфил и готово!

 

Миризмата на чесън остава в историята, а ние сме хапнали любимия зеленчук с обяда и това по никакъв начин не пречи на комуникацията ни с колегите, или който и да е било друг човек през деня.   

Рецепти