Крем карамелът - най-любимият десерт на България
от Kulinar.bg | 03 март 2016
Проучване установи нещо, което май всички си знаем :)

Няма никакви съмнения за това, колко много обичаме десертите в България. Всъщност любовта към десертите вероятно е идентично голяма навсякъде по света. Сладките изкушения са намерили траен път към сърцата на хората.

 

Обаче кой е най, ама най-любимият десерт на преобладаващия брой българи? С отговарянето на този въпрос се е заела голяма компания, производител на захарни изделия, по повод 100-годишнината от основаването й.

 

А посочените като най-обичани сладкиши едва ли ще изненадат някого!

 

На първо място е негово величество крем карамелът. За него са гласували 13% от запитаните българи. На второ място се нарежда кексът, който, като се замислим, е доста често предлагана рецепта от вас, нашите потребители.

 

Трета по любимост е бисквитената торта – вероятно защото е изкусително вкусна, а и бърза за приготвяне. На 4-то и 5-то място са се наредили съответно баклавата и палачинките.

 

По-назад остават еклерите, млякото с ориз, тиквеника и сладките. 6% от запитаните пък са посочили напълно различен десерт като свой любим.

 

На територията на Kulinar.bg пък можете да откриете 23 чудесни рецепти за крем карамел, някои от които предложени за изминалия ни и много успешен конкурс "Сладки изкушения".

 

Сред най-високо оценените рецепти се оказва рецептата за крем карамел в ябълка на читателката Виолета Василева. За нейното приготвяне са необходими около 50 минути. Необходимите продукти са 12 бр. ябълки, пол. литър прясно мляко, 4 яйца, пол. ч.ч. захар и 1 пакетче ванилия.

 

Друга любима ваша и наша рецепта с участието на крем карамел, и също с много висока оценка, е крем-карамелената торта с козунак на Десислава Николова, също предложена за "Сладки изкушения".

 

Въпреки сложното заглавие, за нейното превръщане в реалност отново са необходими 50 минути. Освен вдъхновение, ще са ви необходими и 300 гр. козунак, 11 с.л. захар, 10 яйца, 1 ванилия и 1 л. прясно мляко.

 

Няма нищо изненадващо в това, че един френски десерт става толкова любим на няколко поколения българи. Той от десетилетия присъства в менютата на ресторантите, а напоследък много често го виждаме и в обедните менюта.

 

Най-вкусен, според нас, е когато е приготвен у дома, с домашни яйца, а ако има и домашно мляко, е направо фантастичен. И се похапва директно от купичката, вместо сервиран обърнат в десертна чиния!

 

Разгледайте всички рецепти за крем карамел на Kulinar.bg.

Рецепти