Кое ястие НИКОГА не ви се получава?
от Симона Иванова | 02 декември 2015
Резултати от анкетата

Колкото и перфектни домакини да сме, всяка от нас си има слабо място - ястие, с което колкото и пъти да се захване, просто не й се получава.

 

Понякога това са най-прости неща като бъркани яйца или картофено пюре. И колкото и да се усъвършенстваме, колкото и рецепти да четем, колкото и клипчета да изгледаме, просто в нашата кухня не става.

 

Опитахме се да разберем има ли за вас такова ястие и кое е то, като ви попитахме "Кое ястие НИКОГА не ви се получава".


Резултатите от анкетата ни изненадаха повече от приятно!


Цели 38 % от вас са ни отговорили, че всичко в кухнята им се получава и то от първия път. Поздравления, можете да се наречете перфектни домакини. Надявам се, че и ние с нашите съвети и трикове, имаме малък принос за вашите успехи.


Да се насочим сега към онези от нас, които си имат по една Ахилесова пета в кухнята.


19 % от гласувалите твърдят, че питките, кексовете и печивата им се получават най-трудно. Признаваме, месенето определено не е най-лесното нещо на света, но ви гарантираме, че можете да се справите.  


Ако не може да се справите с тестото за питки, припомнете си как се прави перфектното тесто, замесено с мая. Там сме ви дали важни съвети и стъпки, които ако спазвате, няма да имате проблем.


Ако десертите са вашето слабо място, вижте кои са най-често допусканите 5 грешки в приготвянето на сладкиши. Опитайте се да не ги правите и няма как да не се получи!


Л.Грънчарова


На следващо място по трудност сте поставили крем карамела. За него са гласували 15 % от вас. Предлагаме ви да разгледате най-любимите рецепти за крем карамел, да си изберете една и да я спазвате абсолютно точно. Ако сте уверени в себе си, ще се получи със сигурност.


Следва месото - 9 % от вас смятат, че не могат да го приготвят по перфектния начин. Ето как да се научим да готвим месо. Ако все пак смятате, че не ви се получава, то оставете тази работа на мъжете - все пак печенето на месо си е мъжка задача.

 

Л.Грънчарова

 


На предпоследно място в нашата класация сте поставили гладкото картофено пюре - 6%. Картофеното пюре е една от най-вкусните гарнитури, а освен това е и доста лесно. За онези от вас, които имат преблем с приготвянето на пюре, вижте 5 съвета за перфектното картофено пюре


Най-голямата майсторка в кухнята Люба Грънчарова също ни е дала ценни и полезни съвети за пухкаво пюре


На супите и яхниите сте дали последно място - само 5 % срещат трудности при приготвянето им. Супите и яхниите са ястия, с които сме отгледани и захранени и каквито и засукани гозби да въртим, всяка домакиня трябва да може да приготвя супа и яхния.


Искаме да ви припомним тайните на перфектната супа - важни правила, които ако спазвате, няма да имате никакви проблеми. Ако се чудите къде грешите, вижте 7 от най-често допусканите грешки при приготвяне на супа


Ива Иванова пък ни е написала като коментар, че не се справя с пареното тесто. За да сме в полза на всеки от вас, даваме и точни стъпки за приготвяне на парено тесто. Обещаваме ви, че ако спазвате точно количеството на продуктите и стъпките, ще направите най-вкусните еклери на света. Очакваме да ни се похвалите :)


Валентина Филипова ни е написала, че тортите са слабото й място. Държим да ви кажем, че щом на вкус са добре, кой го интересува формата... Все пак погледнете тази торта Сърце, която се прави изключително лесно и е гарантирано, че тортата ви ще има хубава форма. 


В заключение - всеки си има слабо място, но точно затова ни има и нас, Kulinar.bg, за да ви даваме най-добрите съвети. 


А сега не забравяйте да отговорите на новата ни анкета "Какво приготвяте за гости".

Рецепти