Как се избира пуйка за повече гости
от Kulinar.bg | 10 ноември 2015
Така че да има за всички и да не се притесняваме

Ако си падате по месото на пуйката, то вероятно, когато има голям празник или пък очаквате повече гости по някакъв повод, вие приготвяте пълнена пуйка.

 

Ние сме сред сериозните фенове на пуешкото месо и определено сме фенове на пълненото такова. Най-често пълнена пуйка се прави за Коледа и ако си помислихте, че е рано да мислим за това, ей сега ще се извърти един месец... добре е да сме подготвени отрано с информацията.

 

Има различни начини да приготвим пуйка (в края на статията ще ви предложим няколко рецепти за пълнена пуйка). Но това, което искаме да подчертаем сега, е как да изберем точния грамаж, според броя порции, които целим да получим.

 

Ако пък досега не сте опитвали да направите пълнена пуйка за някой празник, то ние горещо ви препоръчваме да го сторите. Няма по-тържествено ястие от една солидна пуйка. Ще се убедите след като видите реакцията на семейството и приятелите :)

 

Златното правило, когато приготвяме пуйка, е да се падат по около 450 грама месо на човек.

 

Естествено, добре е да имате малко повече, все пак винаги се намира някой, който да поиска допълнително. А в случай, че не стане така, то пуешкото месо е много вкусно студено на следващия ден, превърнато в сандвичи с пуешко.

 

А можете и да предвидите количеството месо за сандвичите на следващия ден (така няма да се чудите какво да направите за закуска). Та в този случай е най-добре да пресметнете по 650 грама пуешко месо на човек.

 

35422

sxc.hu

 

Сега вече няма да имате затруднения при избора на пуйка – не се чудете коя да вземете, а просто сметнете килограмите й и броя на гостите. 

 

пълнеж за пуйка

 

пуйка с гъби

 

богата пълнена пуйка

 

пълнена пуйка с дробчета

Рецепти