Пуйка с гъби
Пуйка с гъби
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: основно
Кулинар: шеф Готвач
време
> 90 мин.
порции
продукти
4 кг пуйка
300 гр. гъби
1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
лесна
1

Изчистете, измийте и нарежете гъбите. Задушете в масло, овкусете с пипер  и сол. Напълнете пуйката, оставете да престои за 24 часа на студено, за да поеме от аромата.  

2

На следващия ден зашийте отвора. Посолете и намажете пуйката с масло. Залейте с вино.

3

Печете, като поливате със соса от печенето.

4

Поднесете пуйката със сварен ориз или картофено пюре и салата.

Подобни рецепти
Любопитно