Как да станеш шеф-готвач за 4 часа
от Kulinar.bg | 28 януари 2013
Тайната разкрива американецът Тим Ферис

Мислехме си, че, за да се превърнеш в изключителен кулинар, е нужен цял живот. Това не е съвсем вярно, тъй като на американския книжен пазар се появи книга, която обучава бъдещите шеф-готвачи само за 4 астрономически часа!

 

В своята творба "The Four-Hour Chief" 35-годишният Тим Ферис уверява, че всеки може да стане специалист в кухнята. Всъщност авторът на книгата твърди, че, усвоявайки неговите методи, всеки човек може да стане специалист в различни артистичni области, не само в кулинарията.

 

Самият той научил седем езика, сред които и китайски, само в рамките на няколко месеца.

 

Ферис споделя, че преди години буквално бил скаран с готвенето, докато днес може да приготви храна за десетки души. Сред важните стъпки в овладяването на изкуството на готвенето влиза боравенето с ножа, познаването на продуктите и беленето на зеленчуците, за което той използва пемза.

 

 

Колкото за температурата на готвене, според него най-безгрешна е тази от 180 С. Колкото до подправките, стигат ни само четири. Естрагон за яйца, розмарин за свинско и телешко, и копър за риба.

 

 

 

Рецепти