Защо получаваме бирено коремче?
от Kulinar.bg | 12 ноември 2014
И от какво получаваме свръх прием на калории

Що е то бирено коремче? Огледайте се около вас, колко от мъжете имат въпросното бирено коремче, повече от половината, нали.

 

Да, точно така. Това е ужасно често срещано явление. Но на какво се дължи точно? Бирата, сама по себе си, е доста калорична. В една бира се съдържат 150 калории, съобщава бгнес.

 

Не случайно бирата бива наричана "течен хляб", поради калоричното си съдържание. Но какво правим обикновено – никога не я консумираме "сама". Към биричката се добавят ядки, картофи, чипс, снаксове и всякакви подобни "лоши" храни.

 

Черният ни дроб работи на бързи обороти, за да се справи в поетата бира. Като под "справи" имаме предвид да я обработи, да детоксикира (която е и една от основните му функции – да пречиства тялото от токсините).

 

Бирата и поетите калории с нея директно се отлагат в тялото ни под формата на мастни киселини.

 

След навършване на 35-тата годишнина обмяната на веществата намалява, което води до натрупване на мазнини на определени места от тялото.

 

При мъжете това в областта на корема, а при дамите обикновено надебеляването се случва около седалищните части и бедрата.

 

Ако сте големи фенове на бирата и не можете да си представите живота без нея, тогава ви съветваме да я намалите максимално и да компенсирате със съответните упражнения, за да не се сдобиете с нежелано бирено коремче след това.

 

Рецепти