Кег за бира от тиква
от Kulinar.bg | 21 октомври 2014
За повече тиквено настроение преди Хелоуин

Тъкмо навреме ни попада тази много свежа идея – да си направим кег за бира от тиква.

 

Представете си само – организирате парти на двора (докато все още има слънчеви дни), и вместо да наливате биричка от бутилки на своите приятели, изваждате най-хубавия кег за бира – оранжева и сладка тиква. Да, точно така, правилно прочетохте.

 

Впрочем това е и една добра идея за предстоящия Хелоуин.

 

Ще ви трябват:

 

тиква, естествено

 

нож, с който да я издълбаете

 

нещо като свредел, за да направите дупка в кората на тиквата

 

канелка

 

любимата ви бира

 

А ето и какво трябва да направим с тези пособия:

 

Отрежете капачето на тиквата, направете дупка, голяма колкото да влезе ръката ви. Изчистете тиквата.

 

Направете дупка в кората й, голяма колкото тръбичката на канелката. Забодете я, за да запушите дуката.

 

И накрая трябва да напълните тиквата с любимата си бира.

 

Добре е да оставим малко от вътрешността на тиквата, за да се овкуси още повече бирата с прекрасния аромат на есенния плод.

 

Сега ви предлагаме за видите и видеото, в което всичко ще си дойде на мястото за тези, на които не им стана съвсем ясно как се прави кег за бира от тиква.

 

Рецепти