Дизайнерски торти дефилират!
от Kulinar.bg | 05 ноември 2013
Любопитно събитие за любителите на сладкарското изкуство

Красивата и детайлно изработена торта е истинско произведение на изкуството, наречено сладкарство. Неслучайно тези торти се наричат "дизайнерски" - те са единствени по рода си, а изработването им изисква дълги часове, понякога дни.

 

Представете си колко интересно би било на едно място да се съберат десетки талантливи "дизайнери", чиито торти да се мерят по красота! Звучи като уникално събитие, което никой любител на сладките изкушения не би пропуснал, нали?

 

Въпросното дефиле, носещо името "Дизайнерски торти", не е просто плод на нечия фантазия – то започва на 06.11.2013 година под надслова "Есенна прелюдия" и ще продължи до 9.11. Мястото на събитието е Интер експо център.

 

Майстори-сладкари от цялата страна ще се съберат в специално оборудвана Демо зона, за да премерят сили в любопитната дисциплина. Всъщност участие ще вземат не само професионалисти, а и ученици от специализираните професионални гимназии, които ще показват умения в декорирането на различни десерти.

 

Освен че можете да разгледате едни от най-красивите торти в света, в рамките на събитието ще се запознаете и с т.нар. "арт-карвинг", за който е отделен третият, последен ден.

 

Състезание без награда не е съзтезание. Спечелилият майстор в Демо зоната ще участва в Международен кулинарен фестивал в Истанбул, Турция, през февруари 2014 г.

 

Организатори на събитието са сп. "Кафе пауза..." и Българска асоциация по карвинг.

 

 

Рецепти