Диетична, екзотична супа с чушки
от Мартина Николова | 29 януари 2014
Ароматна супа без никаква мазнина

Няма нищо по-комфортно през студените зимни месеци от топла, вкусна и здравословна супа.

 

Както салатите, в повечето пъти, са вегетариански, така често се случва и със супите. Не е нужно да не хапваме месо или други животински продукти, за да си я приготвим.

 

Вариантът, който днес ще ви предложим, е една екзотична супа с печени червени и жълти чушки.

 

В нея няма никаква мазнина, нито олио, нито масло. Което я прави и диетична.

 

Една чаша от нея съдържа само 23 калории, но е изпълнена с фибри и антиоксиданти.


Екзотична супа с печени чушки

 

Необходими продукти:

 

5 бр червени чушки, разрязани на половина и изчистени от семките

 

2 бр жълти чушки, също разполовени и изчистени

 

1 глава кромид лук

 

4 скилидки чесън, нарязани

 

1 с.л. царевично брашно

 

5 чаени чаши зеленчуков бульон

 

6-7 листенца пресен босилек

 

сол на вкус

 

1-2 чаени лъжички захар

 

1-2 чаени лъжички черен пипер, млян


Метод на готвене:

 

Изпечете чушките. Сложете ги в студена вода, махнете люспите внимателно.

 

Сложете лука и чесъна в незалепващ тиган и ги запечете леко за около 1 минута. Добавете брашното и продължете с печенето за още няколко минути, докато покафенеят и станат ароматни.

 

Сложете 1 чаша от зеленчуковия бульон, печените чушки и 2 листенца от пресния босилек. Разбъркайте и оставете за заври течността. Покрийте с капак и варете за няколко минути.

 

Охладете малко и пасирайте в блендер или с пасатор.

 

Сложете в съд с тънко дъно, налейте останалото количество бульон и оставете да заври. Намалете силата на котлона, сложете сол, захар и черен пипер. Варете за 2-3 минути още.

 

Сервирайте супата топла и гарнирана с листенца босилек.

 

Много лесна супа и подходяща за студеното време навън.

 

Ако сте пропуснали, вижте кои са 7 грешки при готвенето на супа. Може пък да имате нужда от някоя друга корекция :)

Рецепти