5 идеи за вечеря под 400 калории
от Мартина Николова | 09 януари 2014
Вкусни рецепти, с които ще се нахраните, но и ще отслабнете

Зимният период определено не е време, в което ни се хапват салати. Най-малко защото искаме нещо топло, което да "върне" силите ни, някъде "изгубени" в студа.

 

След обилното хапване по празниците е време за малко разтоварване. Но все пак се нуждаем и от питателна храна, която да подсилва организма ни и да ни предпазва от боестите през зимните месеци.

 

Ще ви предложим 5 рецепти за здравословни ястия под 400 калории.


Веган грахова супа

 

Сгрейте студения зимен ден с една купа от вкусната грахова крем супа. Изисква малко повече време за приготвяне, тъй като къкри на бавен огън, но си заслужава. Една порция от 370 грама съдържа 254 ккал.


Салата със зеле и печено киноа

 

Тази салата е пълна с фибри, протеини, които има в киноата, а топлото зеле ще ви сгрее, без да ви натежи. В порция от 300 грама има само 348 ккал.


Печено с червени чушки и леща

 

Това ястие е ароматно, приготвя се само за 1 час, а любителите на сирената ще останат доволни от чедъра и пармезана в него. Забележете, в порция от 500 грама се съдържат само 233 калории. Прекрасно.


Супа с броколи и индийско орехче

 

Тази супа е базирана на веганското мляко от ориз и броколите, които са супер полезни за организма ни. Като прибавим към тях отличителния вкус на пипера кайен и индийското орехче, то бъдете сигурни, че ще "направите страйк" с поднасянето на това ястие. Освен това в 470 грама от вкусната супа има едва 125 калории. Какво по-примамливо от това?

 

 

Вегетариански пилаф с гъби и куркума

 

Ястието е овкусено, или по-скоро оцветено, с куркума. Тя е много полезна подправка сама по себе си, но пък и дава по-забавен вид на храната. Оризът е кафяв, а той определено в по-добрата алтернатива, що се отнася до избора на ориз. Нужен ви е 1 час за направата на пилафа. В 430 грама се крият 200 калории.

 

Всички предложени рецепти са вегетариански или вегански, но не е нужно да следвате един от двата хранителни режима, за да си ги приготвите. Пък и ние сме на мнение, че месцето по празниците бе достатъчно.

 

Вкусно хапване с тези 5 идеи за вечеря под 400 калории :)

Рецепти