Властелинът, но не на пръстените, а на курабиите
от Милена Димитрова | 12 декември 2013
One desert to rule them all!

Все повтаряме колко е важно да включваме децата (при наличието на такива в семейството) в кулинарните процеси. Особено около празниците, когато има толкова много рецепти за изпълнение, и толкова малко време.

 

И героите от "Улица Сезам" отлично знаят това – ето защо десетилетия наред те не само образоват малките, а забавляват и големите. На 9 декември 2013г., съвсем навреме, "Улица Сезам" пусна в Мрежата изключително забавно филмче.

 

Главният герой във въпросната продукция е не кой да е, а неповторимият Cookie Monster/Бисквитеното чудовище.

 

Сценарият е основан върху най-великия фентъзи филм (според мен) - "Властелинът на пръстените" - чието продължение "Хобит" тази зима, по традиция, се сдобива с втора част.

 

Пародийната версия на "Улица Сезам" напълно заслужава вашето кулинарно внимание – вместо пръстен, в нея се издирва рецептата за любимите (познахте - preciousss) курабии на Бисквитеното чудовище, което е с малко по-различно, раздвоено амплоа...

 

Според легендите, има един невъобразимо сладък и вкусен десерт, но когато той бива унищожен, единственото, което остава oт него, е завладяващата му рецепта.


Тя останала в ръцете на чудовище, наречено Гобъл (Gobble), дълги години, но когато изчезнала, тъй като си имала собствени планове, всички курабии на Чудовищната земя също изчезнали.

 

Както се досещате, в ролята на Гобъл ще видите Бисквитеното чудовище.


В която и да е версия на "Властелинът" няма как да не участват и великите Гандалф и Галадриел. Кой се е превъплътил в тях обаче, оставяме да видите сами.

 

Мега продукцията на "Улица Сезам" със сигурност ще има продължения, тъй като така и не виждаме пълната рецепта за любимите курабии на Бисквитеното чудовище a.k.a. Гобъл. А и, ако плътно следват оригинала, след първата трилогия трябва да последва и втора!

 

Освен да споделим с вас първата част на "Властелинът на трохите" ("Lord of the crumbs”)?


Рецепти