България покорява САЩ кулинарно
от Kulinar.bg | 20 май 2013
По време на изложението NRA Restaurant Hotel-Motel Show 2013

България за пръв път взима участие със свой щанд в най-голямото хранително изложение в САЩ  в областта на услугите в хранително-вкусовата промишленост.

 

Събитието е организирано от Националната ресторантьорска асоциация на САЩ – NRA Restaurant Hotel-Motel Show 2013 в Чикаго, съобщава Министерство на земеделието и храните (МЗХ).

 

Изложението е от 18 до 21 май, като това е 94-то му издание.

 

Всяка година повече от 60 000 професионалисти и 2 000 изложители от 50-тe американски щати и от над 100 страни по света се събират в Чикаго в продължение на четири дни, които задават световните тенденции в бързото и качествено обслужване
.

 

Осем от най-големите български фирми в лозаро-винарската промишленост представят своя продукция на българския щанд.

 

В изложението официално страната ни е представена от Красимир Коев, главен изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното, и председателят на Националната лозаро-винарска камара Пламен Моллов.

 

Рецепти