Блек форест топъл шоколад
от Мартина Николова | 19 декември 2013
Вкусна рецепта за зимните празнични дни

Тъй като наближават празничните дни, нашето желание да ви предлагаме вкусни рецепти, с които да разнообразите празниците, се увеличава все повече.

 

Ако имахме и пухкав сняг, вероятно коледното настроение щеше да е по-приповдигнато, но и така сме си добре.

 

На нас вкусът от смесването на шоколад, сметана, мляко и ликьор ни звучи вкусно и отпускарско.

 

Затова ви предлагаме да се поглезите с една рецепта, наречена "Блек Форест топъл шоколад”.

 

Какво ви е необходимо:

 

25 мл ликьор с вкус по ваш избор

 

100 мл мляко

 

2 супени лъжици какао

 

голяма роза бита сметана

 

коктейлна черешка за гарниране или шоколадова пуричка

 

Започнете, като загреете млякото на котлона. Сложете какаото и разбъркайте, докато се разтвори. Ако желаете можете да сложите малко захар, ако приготвяте блек форест за детенцето ви. Друг вариант е да сложите от детското какао, за да избегнете горчивото. Продават се и готови пакетчета топъл шоколад, можете да използвате и от тях, ако предпочитате.

 

Сложете ликьора и шоколада в подходяща чаша. Разбъркайте добре. Хубаво е, ако имате висока стъклена чаша, за да се виждат пластовете и да се откроява розата бита сметана. 

 

Използвайте пош или шприц и направете голяма хубава роза от бита сметана. Започнете от ръбовете на чашата и завъртайки се приближавайте към средата. Добре е да не се допирате до самата течност, а да остане лека кухина, така топлината няма да стопи веднага сметаната.

 

По желание можете да поръсите с канела, индийско орехче или какао. Сложете и червена коктейлна черешка за цвят или шоколадова пуричка, в зависимост от вкуса.

 

Бон апети и весели празници!

Рецепти