5 вкусни сандвича, които никога не сте опитвали
от Камелия Маринова | 25 януари 2014
Стават и за закуска, и за обяд

Всички обичаме сандвичите, признаваме си! И няма как – засищат добре, приготвят се бързо и можем да експериментираме с пълнежите.


Разбира се, има и сандвичи, които са съвсем полезни. Ако заместим обикновения хляб с пълнозърнест, а колбасът с авокадо например, няма да поемем толкова много калории. И все пак, дори и по-мазнички и с по-тежка плънка, сандвичите са част от менюто на много от нас.


Ето и няколко предложения за пълнежи, с които можем да разнообразим приготвяните от нас сандвичи. И не обещаваме, че ще бъдат ниско калорични!


С пържен лук и сирене


Няма нищо по-хубаво от карамелизирания лук. И в този ред на мисли – няма нищо по-хубаво от карамелизирания лук върху хляб, гарниран с хубаво сирене по избор. Добре ще се получи както с гауда и ементал, така и с традиционното българско сирене.


Има и един трик, който да използваме, когато приготвяме лука. Към зехтина или олиото, които сме си приготвили, трябва да добавим и малко масло. Така уникалният аромат е гарантиран!


Тост с риба тон и кашкавал


Рибата тон не е сред любимите продукти на хората, които приготвят сандвичите си набързо, или на тези, които ги носят за обяд. Но пък за любителите на морската храна, рибата тон е чудесно предложение. Особено за сандвичи, приготвени в домашни условия.


Нарязваме малко чушки по избор, добавяме риба тон на парчета и разбъркваме добре. Намазваме филия със сместа, добавяме обилно настърган кашкавал и захлупваме с друга филия. Слагаме в тоста и запичаме добре. Получава се невероятен вкус!


"Хавайски" пълнеж


Почти всички сме опитвали пица "Хаваи". Тя е смес от доматен сос, шунка, сирене и ...ананас. Да, точно така – ананас. Оказва се, че това е една много сполучлива комбинация. Такава се оказа и за приготвянето на тост-сандвич на този принцип.


Това, от което се нуждаем, за да го приготвим, е меко сирене, парче шунка и малко ананас. Може да се използва и пресен, но по-добре да е консервиран. А най-хубавата част е, че, след похапването на вкусния сандвич, има и нещо за десерт – останалият ананас.


Ала пица


Едва ли има с какво да ви изненадаме тук. Самото име си подсказва за какъв тип пълнеж говорим. Но пък, признайте си, някога яли ли сте сандвич с доматено пюре, гъби и поръсен с босилек? Май все пак малко ви изненадахме.


За да приготвим "пица" сандвичи, трябва да си набавим съставките, които попринцип слагаме върху пицата. Просто ще си спестим разточването на тестото. Намазваме няколко филии хляб със сместа и запичаме. Може да сложим подправки, които никога преди не са присъствали в сандвичите ни – сухи или пресни.


Френски тост


Френски тост или казано по нашенски – пържени филийки. Да, но този път с пълнеж. За да ги приготвим, трябва леко да намажем няколко филии с масло, а отгоре с мармалад. Може да заместим мармалада с каквото и да е друго сладко или конфитюр.


След това си разбиваме яйца и мляко, както попринцип процедираме с пържените филийки. Захлупваме две по две филиите, топим в сместа с яйцата и пържим. С тази сладка изненада по средата на тоста със сигурност ще изненадаме приятно близките си в неделния ден.

Рецепти