Човекът обича хляба. Хлябът не обича човека
от Kulinar.bg | 05 февруари 2013
Според нови данни, хлябът е виновен за хроничната умора

Българинът, а и не само той, яде много хляб. И, въпреки че в това няма нищо лошо, поне не на пръв поглед, резултатите на много научни изследвания сочат нещо съвсем различно.

 

А именно, че хлябът не е от храните, които са препоръчителни за нашето здраве.

 

Здравето, от своя страна, обединява в себе си емоционалното и физическото състояние на човек.

 

Според нови научни тестове, извършени от американски кардиолози, хлябът оказва негативно влияние върху психическото ни състояние.

 

Неговата консумация е пряко свързана с т.нар. „болест на века“, а именно хроничната умора.

 

Специалистите са на мнение, че хлебните изделия намаляват работоспособността на човек, както и неговата способност за концентрация. Сладките неща, които обикновено са и тестени, също не могат да се похвалят с положителен ефект.

 

Както вече писахме, модерната пшеница по нищо не прилича на тази, с която са се изхранвали предците ни.

 

Консумацията на генномодифицираните зърнени култури и глутен всъщност води до липса на фибри в тялото, както и до хронична умора и проблеми с теглото.

 

Тъжно, но факт.

Рецепти