Спете спокойно с мляко и ядки
от Мартина Николова | 03 февруари 2014
Природен начин за справяне с бъзсънието

Пълноценният сън е начин да се запазим по-красиви за по-дълго време и да се "заредим" с повече сили за работа през деня.

 

Мнозина страдат от хронично недоспиване и сънна апнея. Ново изследване, проведено от екип от учени от Университета в Пенсилвания, САЩ, посочва алтернативен начин на медикаментите – мляко и ядки.

 

Оказва се, че една чаша прясно мляко и шепа ядки, преди лягане, може да ни осигури спокоен и пълноценен сън. Така тялото ни си почива и разтоварва от напрежението, натрупано през деня.

 

Определено е по-вкусно от предписаните медикаменти, нали сте съгласни.

 

Изследвани са хранителните режими и сънят на 4500 души. Резултатите обобщават, че определени минерали и киселини са от голяма важност за пълноценният сън.

 

Установено е още, че конкретно бразилските орехи са тези, на които трябва да наблягаме, тъй като те са богати на селен и калий – елементи, важни за съня. Все повече хора се насочват към природосъобразен начин на живот, а тези разкрития за лечение на безсъние са в унисон с подобен режим – природно, вкусно и здравословно.

 

Освен за красотата ни, сънят и добрата почивка са от първостепенна важност за правилното протичане на процесите в организма – начинът ни на мислене и действията ни, дори оказва влияние и на чувствата ни.

 

Ако страдате от нарушения в съня, опитайте да си помогнете с тази полезна природна практика.

Рецепти