Яхнийка с кебапчета
Яхнийка с кебапчета
Източник: Марияна Цвяткова
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
Сезон: лято-есен
време
45 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

В тенджера слагате около 1.5 л вода да заври. Разрязвате кебапчетата през средата на две, всяко парченце овалвате в брашно и го пускате във врящата вода.

2

След като поврят 6-7 минути ги изваждате, като не хвърляте водата, в която са врели кебапчетата. 

3

В подходяща тенджера си слагате олиото и прибавяте чушките, нарязани на парченца, настъргания морков, лука, нарязан на полумесеци и картофите на парчета, според вашите предпочитания. 

4

Слагате на котлона да се задушат под капак, като бъркате, за да не залепнат. След като омекнат зеленчуците, добавяте червения пипер, разбърквате и прибавяте настъргания домат (може да използвате и домати от консерва). 

5

След като поври 2-3 минути, заливате зеленчуците с водата, в която сте варили кебапчетата. Посолявате на вкус и, по желание, овкусявате с чубрица, черен пипер и кимион, и оставяте да покъкри на тих огън 10 минутки. 

6

Прибавяте кебапчетата и оставяте да поври още 5 минути. Ако обичате по-гъсти яхнии, може да си сгъстите соса с 1 с.л. брашно, размита с малко водичка, и да оставите да поври 3-4 минути.

7

Пояснение: Можете да приготвите яхнията и с кюфтета.

Подобни рецепти
Любопитно