Терин с кайма
Терин с кайма
Източник: Kulinar.bg
Тип ястие: основно
Кулинар: шеф Готвач
време
70 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Застелете с хартия за печене продълговата форма за кекс. 

2

Разбъркайте каймата с малко сол и черен пипер, яйцето и брашното.

3

Нарежете лука на едро, моцарелата и салама на кръгли парчета. (Можете да ползвате чоризо или салчичон).  

4

Започнете да редите терина, като сложите половината кайма на дъното на тавата, разстелете навсякъде. Отгоре сложете лук, бейби спанак, моцарела, салам. Разпределете продуктите навсякъде. 

5

Отгоре сложете и останалата кайма. Поръсете с настърганото сирене и сушен копър.

6

Печете на 200 С до готовност, или до златистокафяво. 

7

Сервирайте с картофено пюре или салата по желание. 

Подобни рецепти
Любопитно