Канелони "Розанела"
Канелони "Розанела"
Източник: Thinkstock/Guliver
време
40 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

За плънката: Накиснете хляба в студена вода. Изстискайте го добре и го смесете с кайма. Подправете сместа със сол, черен пипер, риган и мащерка. Напълнете канелоните със сместа с помощта на пош (шприц) или с дръжката на дървена лъжица.

2

Намажете тава с масло и наредете канелоните. Загрейте фурната на 175-200 С.

3

За соса: Сипете в тенджера сметаната и млякото и оставете сместа да заври.

4

Подправете със сол, черен пипер, щипка бульон и босилек. залейте канелоните със соса (той трябва да ги покрие напълно). Поръсете отгоре с пармезан и сложете бучки масло. Печете за 30 минути.

Подобни рецепти
Любопитно