Ягодов пай
Ягодов пай
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: десерт
Кулинар: шеф Готвач
време
> 90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Предварително изпечете готовата кора за пай. Разбира се, можете сами да приготвите такава – по тази рецепта за тесто за тарт.

2

Охладете.

3

Нарежете ягодите и ги подредете отгоре.

4

В малък тиган смесете желето с царевичното нишесте. Добавете водата (1 ч.ч. студена и 1 ч.ч. топла) и захарта. Покрийте и оставете да кипне. Разбърквайте периодично.

5

Разпределете горещата смес върху ягодите.

6

Приберете пая в хладилника за 3-4 часа.

7

Поднесете с бита сметана или ванилов сладолед.

Подобни рецепти
Любопитно