Сладки "очички"
Сладки "очички"
Източник: Сия Рибагина
Тип ястие: десерт
Кулинар: Сия Рибагина
време
90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Крема за торта се приготвя според указанието на опаковката. Ако е необходимо му се добавя прясно мляко и захар.

2

Желатинът се разтваря в студена вода, изчаква се да набъбне и се добавя към още горещия крем. Разбърква се, за да се разтвори напълно.

 

3

Оставя се да се поохлади като на интервали се разбърква, за да не хване коричка. По желание крема може да се оцвети със сладкарска боя в синьо.

 

4

Рулата се натрошават и се смесват в купа с какаото, сладкото, орехите, като последно се слага разтопеното масло и всичко се намачква до получаване на лепкава гъста смес.

 

5

Сместа се оставя в хладилник за 30 минути. Взима се шепа от количеството и се оформят топчета във формата на очички.

 

6

Подреждат се в поднос и се слагат във фризер, за да стегнат хубаво.

7

Когато са се охладили и стегнали, всяко едно се потапя в крема и се поръсва с кокосови стърготини и нарязан на дребно шоколад. Така оформените очички се слагат пак в хладилник за няколко часа.

 

Подобни рецепти
Любопитно