Чийзкейк с бял шоколад
Чийзкейк с бял шоколад
Източник: A Plamen Djenkov
Тип ястие: десерт
Кулинар: A Plamen Djenkov
време
30 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Смелете или натрошете на ситно бисквитите и ги смесете с размекнатото краве масло.

2

Разпределете сместа плътно по дъното на форма с подвижен борд и диаметър 20 см.

3

Поставете в хладилника да се охлади.

4

Накиснете желатина във вода според указанията на опаковката.

5

След като набъбне, добавете 2 с.л. прясно мляко. Загрейте на слаб огън, като бъркате непрекъснато до разтварянето му.

6

Разтопете шоколада и захарта на водна баня.

7

Прибавете в него желатина, разбъркайте и охладете до стайна температура.

8

Разбийте сметаната до меки върхове, прибавете я към крема сиренето и продължете с разбиването.

9

Изсипете сместа върху охладената основа.

10

Заравнете повърхността и охладете за минимум 2 часа в хладилника.

11

Нарежете на колкото парчета желаете (8 препоръчително) и украсете с каквито плодове искате, аз съм украсил с портокал и наръсено какао встрани.

Подобни рецепти
Любопитно