Торта с праскови
Торта с праскови
Източник: Илияна Николова
Тип ястие: десерт
време
90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Двата пудинга се разбиват по отделно с по 400 мл прясно мляко.

2

Сладкарската сметана се разбива с миксер. Разделя се на две равни части и се прибавя по отделно към всеки пудинг. Разбърква се до получаване на гладък крем.

3

Две от пакетчетата желатин се разтварят и се смесват с получените два вкуса крем (ягодов и ванилов).

4

Нарязват се бананите. Два от тях добавяме към крема, един оставяме за украсата върху тортата.

5

Бисквитите използваме като блат за тортата, като всеки ред сиропираме със захарен сироп от равните части вода и захар.

6

Редуват се ред бисквити, ред ванилов крем, ред бисквити, ред ягодов крем.

7

За украсата - подреждаме нарязаните на половина праскови върху тортата
и нарязания банан. Плодовете се намазват обилно с желатин с помощта на четка.

8

Оставя се в хладилник да се охлади и стегне поне 2 часа.

Подобни рецепти
Любопитно