Чийзкейк без печене
Чийзкейк без печене
Източник: Мария Людмилова
Тип ястие: десерт
време
60 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Пакет и половина от бисквитите се смилат на много ситно (най-лесно става с чопър).

2

Пакетчето масло се разтапя и се смесва с бисквитите. По желание към сместа може да се добави коняк/ром/лимон или др.

3

Изсипва се в разглобяема тава за печене. Притиска се много хубаво и се изравнява, за да стане тънка основа и да излезе всичкия въздух.

4

Покрива се тавата с прозрачно фолио и се прибира в хладилника за 20-тина минути.

5

Шестте пакетчета крема сирене се разбиват заедно със заквасената сметана и пудрата захар, докато се получи еднородна сладка и гладка смес без бучки (ако все още ви киселее, добавете още пудра захар).

6

Към нея се прибавят разтворени на водна баня 2 пакетчета желатин. Колкото по-студени са другите съставки, толкова по-бързо ще стегне крема. Приберете го за 10 мин. в хладилника да стегне.

7

Извадете го с основата от хладилника и изсипете разбития крем. Покрийте отново с фолио и приберете за 2-3 часа в хладилника.

8

Може да покриете със сладко или плодове (по избор) с желатин (отново разтворен на водна баня). Оставете да стегне още час - час и половина в хладилника.

9

Пояснение: в продуктите няма посочени плодове, тъй като те са по избор и според сезона.

Подобни рецепти
Любопитно