Парфе с лимон
Парфе с лимон
Източник: Thinkstock/Guliver
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

За блата: 4 яйца се разбиват със захар. Прибавя се брашното. Всичко се разбърква и се изсипва в по-голяма тортена форма, застлана с хартия. Пече се в умерена фурна.  

2

За крема: Маслото се разбива със пудрата захар. Прибавят се 4 жълтъка един по един, сметаната, предварително разбита, настърганата кора и сока на лимона, белтъците, разбити на сняг, и желатинът, предварително накиснат в 100 мл вода и разтопен на водна баня.

3

Всичко се разбърква и се изсипва върху блата, на който е поставен обрачът на тортената форма.

4

Оставя се да се желира в хладилика.

Подобни рецепти
Любопитно