Френска селска торта
Френска селска торта
Източник: Гери Караиванова
Тип ястие: десерт
време
90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Захарта, маслото и меда ги сварих на водна баня, до пълното стопяване на захарта. Докато сместа е още топла, добавих яйцата, брашното и содата. Получава се много меко тесто, което се обработва и разточва много лесно.

2

Разточих си кори с дебелина около 4 мм. направо върху хартия за печене и ги изрязах с форматата за тортата, за да се получи правилен кръг. Излязоха 5 кори и малко остатъци от тестото, които изпекох, за да ползвам за декорация, натрошени отгоре.

3

Блатовете се пекат в предварително загрята фурна на 200 С, един по един, за около 5-6 минути. След това се намазват с разбитата сметана и захарта, а всеки блат се декорира с натрошените трохи от останалото изпечено тесто.

Подобни рецепти
Любопитно